Napi kétszer 15-20 perc meditációval könnyedén biztosítani tudjuk azokat az erőforrásokat, melyek fontos kapcsolataink ápolásához szükségesek.

A Transzcendentális Meditáció visszavisz minket egy olyan dologhoz, amit elfelejtettünk: a boldogsághoz. Holott ez mindannyiunk születési joga, hogy boldogok legyünk. A TM gyakorlása alatt lecsökken szervezetünkben a kortizol hormon szintje, ami a stresszért felelős. Ezzel egyidejűleg testünk boldogság hormonokat is termel. Ha kiegyensúlyozottak és boldogok vagyunk, akkor jobb döntéseket hozunk, jobban oda tudunk figyelni másokra, így jobbak az emberi kapcsolataink.

Sokszor azonban nem ezt tapasztaljuk, és ezt általában a kimerültség és a stressz okozza. Ha két kimerült és stresszes ember találkozik, egyiküknek sincs mit adnia a másiknak. Mindketten elvárásokkal vannak egymás felé, a másiktól várják saját boldogságukat – senki nem ad, és senki nem kap. Ezzel szemben, ha mindketten adni akarnak, mindketten a legtöbbet kapják egymástól. Mint ahogy az izzólámpa, ha teljes fényével ég, maximális fényt sugároz; félig égő lámpa csak homályos fényt ad. Amikor boldognak és egésznek érezzük magunkat, akkor adhatjuk a legtöbbet másoknak is.

Egy friss kutatás szerint, amit a Harvard egyetemen végeztek, a boldogság és az egészség kulcsa a jó emberi kapcsolatok. A belső boldogság, amit a TM-mel nyerünk, tehát jó emberi kapcsolatokat hoz, a jó emberi kapcsolatok pedig tovább erősítik boldogságunkat és egészségünket.

Ha naponta kétszer, reggel és este gyakoroljuk a Transzcendentális Meditáció erőfeszítésmentes technikáját, könnyedén biztosítani tudjuk azokat az erőforrásokat, melyek fontos kapcsolataink ápolásához szükségesek. Ha nem stresszelünk annyit, jobban értékelhetjük kapcsolatainkat. Ahogy a mondás tartja: „A szépség a látó szemében van.”