Egyre több cég ébred tudatára annak, hogy a munkaerő a legfontosabb tőkéjük. Ezért az egyik legjobb tőkebefektetési forma egy cég számára, ha a Transzcendentális Meditációba fektet be.

Bármely vállalkozás sikerének két legfontosabb alappillére a vezetők és az alkalmazottak.

  1. A VEZETŐK

Mi a különbség az átlagos és a legjobb vezetők között? Egy tanulmányban azt állapították meg, hogy a különbség alapvetően az agyműködésükben rejlik. A legjobb vezetők sokkal magasabb pontszámot értek el az agy hatékonyságát mérő standardizált teszteken, mint az átlagos vezetők. Ez az eredmény nem meglepő, hiszen minden előnyös képességünk agyunk optimális működésének az eredménye: kreativitásunk, intelligenciánk, szervezőerőnk, érzelmi stabilitásunk, stb. Hasonló különbségeket mértek világklasszis- és átlagos teljesítményt nyújtó sportolók között. A különbség okát – minden másnál egyértelműbben – az agyműködésben lelték fel.

A Transzcendentális Meditáció egy nagyon hatékony technika – kimagasló kutatási háttérrel –, ami szignifikáns fejlődést eredményez az agyműködésünkben. Több mint 30 kutatást publikáltak már, melyek a TM agyműködést optimalizáló hatásait mutatták be. Számos kutatás arról is beszámolt, hogy mindez gyors fejlődést eredményez a vezetők szervezeti életének különböző területein.

  1. ALKALMAZOTTAK

Kutatási eredmények azt mutatják, hogy még munkaidőben is megéri TM-ezni. Azoknál a cégeknél, ahol az alkalmazottak kétszer 20 percig munkaidőben gyakorolják a Transzcendentális Meditációt, a produktivitás jelentősen megnövekszik. Miért?

Az alkalmazottak kreatívabbá válnak; jobban kommunikálnak; kevésbé stresszesek. A munkahelyi kapcsolatok és a munkahelyi elégedettség is javul, a betegség miatti hiányzások száma pedig lecsökken.

Lássunk a számos példa közül egyet, amikor a Transzcendentális Meditáció segítette egy vállalkozás fejlődését: Amikor egy középméretű gyárba vezették be a TM-et az Egyesült Államokban, számos pozitív hatás jelentkezett a vállalkozás életében. A grafikon azt mutatja, hogy ahogyan a TM-et gyakorló alkalmazottak száma növekedett, úgy növekedett a nettó bevétel és a gyár produktivitása is, a betegség miatti hiányzások száma pedig lecsökkent.

Világszerte egyre több cég vezeti be a TM technikáját – és találja azt rendkívül hatékonynak a cég fejlődése tekintetében.

Top vezetők a TM-ről

Akkor kezdtem a Transzcendentális Meditációt gyakorolni, amikor az oktatási osztály Általános Igazgatóhelyettese voltam, két évvel ezelőtt. Ma már mindig nyugodtnak érzem magam, és fent tudom tartani elmém egyensúlyát és a stabilitásomat akkor is, amikor keményen kell dolgoznom. Ez hatalmas előnyt jelent számomra.

Hideo Takada
Általános Igazgatóhelyettes, Általános Ügyek Osztálya, Toyota, Japán

Minden módszer közül, amit kipróbáltam, a Transzcendentális Meditáció az, ami leginkább elnyerte a tetszésemet – mert nagyon egyszerű, és mert az eredmények már rövid idő után kézzelfoghatók. A koncentrálóképességem megnövekedett. Hamar megoldást találok a problémáimra. Több erőm van kellemetlen dolgokkal is foglalkozni, és ugyanakkor képes vagyok a konfliktusokat és a nehéz helyzeteket jobban kezelni. Az élet egyszerűbbé vált és többször vagyok boldog.

Mart Vilu
Személyzeti Vezető, Volvo, Svédország